Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

A börzsönyi Eldugott Panorámák útja

2021. május 23. - 10czi

Az elmúlt hetekben majdnem minden hétvégén a Börzsöny nyugati, kevésbé ismert, ritkábban látogatott részeit jártuk, és itt akadtunk rá két ideális túraútvonalra, ami egyszerre kompakt, lefölözi a térség legszebb látnivalóit, és a családoktól a hardcore túrázóig mindenki megtalálja benne, amit keres. Sőt, össze is köthető, erdei kisvasúttal körtúrává alakítható. Ez itt a hétvégi szokásos túraajánlónk.

1616789937-temp-hbcegi-20210326-1630-1086-90-zc.jpg

A fővárosból a legkönnyebben, leggyorsabban Királyrét érhető el a Börzsönyben, innen indul fel az út két sztármagaslatra: a Nagy-Hideg-hegyre, ahol az ország egyik legturistább turistaháza áll, valamint a Csóványosra, a hegység új kilátóval ellátott legmagasabb pontjára. Ezt sokan jól tudják, ennek köszönhetően a Királyréten idén folyamatosan majdnem akkora tumultus volt idén, mint a Normafán.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr716569394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoborg 2021.08.12. 09:55:23

Másik cikkhez írtad: "a Börzsöny legszebb része a Csóványos, gondoltam, amíg meg nem másztam a Nagy Gallát és a Nagy-Koppányt" Ehhez fűzném hozzá, hogy talán nem annyira ismert kilátópont, de nekem az egyik kedvencem a Bárány-bérc Diósjenő fölött, kábé ugyanaz a táv és szintemelkedés, mint a Kopasz-hegy Márinosztráról, és ugyanolyan frankó panoráma. Ma reggeli fotó (ami természetesen nem adja vissza jól a látványt): photos.google.com/photo/AF1QipMMlRryaFbQW_DbCpceC1IXgGVHNApSgAjJV7Pt
süti beállítások módosítása