Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Meghívás egy gyilkos Halál-túrára

2019. szeptember 28. - 10czi

Ismét egy Szépkilátás-poszt az Index.hu-n, ezúttal a pilisi Halál-túra bemutatója:

A Pilis és a Visegrádi-hegység tele van a fák árnyékában magányosan megbúvó keresztekkel és emlékhelyekkel, ahol véres gyilkosságok vagy tragikus balesetek történtek a múltban. A legtöbb helyszín már földrajzi nevével is ural a sötét eseményre: Döme halála, Enyedi halála, Simon halála, Ilacsek halála, Öreg-vágás, Fagyos katona. Ezeket fűzi fel egy jelvényszerző körút, a Halál-túra, amire mi is meghívást kaptunk.

28571545_8f785db311bac9894d1114c5865ac8c7_o.jpg

A Halál-túra teljesítéshez csak néhány dolog kell: a túrafüzet, amibe a pecséteket el kell helyezni menet közben, és a helyszínekre vonatkozó trükkös kérdésekre a választ beírni, két láb, meg egy kis borongós hangulat. Ez utóbbiból nem volt hiány, ugyanis a nyár eleji szombaton, amikor az indulást terveztük fiammal, délutáni esőben indultunk el a Pilisszentlélek melletti Fekete-hegyi turistaházhoz. Ez az egyik legszebb hazai erdei szállás, terasza a hegy ormáról néz le észak felé, aránylag messze van a lakott településektől, a sötét erdő szélén. Hangulatában van egy kis éjszínű, baljós romantika, nem véletlen, hogy Sasfészek néven is ismerik.

Folytatás az Indexen >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr8615180840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása