Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Száguldás Európa egyik leghosszabb szánkópályáján

2013. január 29. - 10czi

A hétvégén Brambergben voltunk, Felső-Ausztriában, a Wildkogel 14 kilométer hosszú rodelbahn-ján. Egy délutánon át csapattuk az 1300 m esésű pályán, amit végül már 26 perc alatt is le tudtam nyomni (45 km/h végsebességgel a GPS szerint). (Napijegy 26 euro + 6 euró a szánkó kölcsönzési díj.) Még egy éjszakai menet is belefért a (gyéren) kivilágított pályán. Ha 4-5 fő összeáll, az útiköltség sem több kb 12 ezer forintnál fejenként, egyszer mindenképpen megéri.

Izomláz másnapra garantált, síszemüveget, símaszkot érdemes vinni, különben telemegy a szád a fékezés közben felverődő hóval. (Mint ahogy nekem az első körben.)

A szánkózásról egy ennél sokkal jobb videó is készült (Fiantok Dani közreműködésével), amit majd az index.hu outdoor videósorozatában lehet majd megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr305050684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzolika 2013.03.27. 00:44:11

A kérdésem az lenne, hogy cipőt milyet érdemes viselni? Gondolom, nem sícipőt. A legjobb egy vízhatlan magasszárú túracipő vagy hótaposó?
Illetve egyes részeken nincs minimális hófal sem a pálya mellett, viszont elég vadfekete pálya melletti részbe lehet beesni. Mennyire veszélyes a hely?

10czi 2013.03.27. 14:45:08

@kzolika: jó a hótaposó, meg a vízhatlan bakancs is, de melegem javaslom rá a kamáslit (www.mountex.hu/webshop/cipo_zokni/kamasnik)
süti beállítások módosítása