Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Videó az osztrák "Grand Canyon"-ról

2021. augusztus 30. - 10czi

Az osztrák Grand Kanyonnak is kinevezett Ötschergräbenben kétszer jártunk, először négy éve, majd most nyáron, két különböző irányból bejárva a völgyszorost. Az elmúlt négy évben érdekes változás történt, de ez rögtön kiderül abból a vidám kisvideóból, amit a legutóbbi túra anyagából vágtam össze:

 

Az Ötschergraben lényegében egy 5 kilométer hosszú, szurdokszerű völgy, kristálytiszta, zöld vizű patakkal, zúgókkal, vízesésekkel, kis fahidakkal, magas sziklafalon vezetett fapallókkal.

Maga a derűs, változatos szurdokvölgy gyerekekkel is kényelmesen megjárható, egy ilyen utat írtam le a 2017-es túra alkalmából. Idén az Ötschergrabent is magában foglaló, combosabb Ötscher-kört jártuk meg.

A szurdoktúra egyébként 2011-ben egy szakmai szavazáson elnyerte a legszebb ausztriai túra címét, ami az osztrák felhozatalt tekintve tekintélyes elismerés.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr5616671724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chastar 2021.08.30. 17:09:08

Valóban nagyon szép, jól kiépített infrastruktúra Wienerbrucknál, a kis kör még idősebbeknek is teljesíthető. Wienerbruckban nagy parkoló van, vonattal el lehet menni az Erlaufklausehez (jegy-belépő együtt), onnan leereszkedni a parkolóhoz (a végén van egy húzós emelkedés).

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.08.31. 04:52:11

Szép környezet, tetszett a videó! Kanyonnak nevezni azonban enyhe túlzásnak tartom, az európai léptékkel mérve is erős túlzás a "Grand canyon" szerintem.
Talán a francia Verdon kanyonon már megérdemli ezt a jelzőt, bár a névadójához képest az is kisebb.
A Verdon kanyonról és az odajutásról itt írok:
jagger.hu/2021/08/23/francia-olasz-hegyi-utakon/
köszi a posztot, legközelebb lejárjuk!

gigabursch 2021.09.01. 06:15:26

@Walter_Dornberger:
Pontosan.
Európa legnagyobb kanyonja a Durmitor folyóé.
süti beállítások módosítása