Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Gyilokjáró a Pes-kő falában: nem olyan vészes, amilyennek látszik

2021. február 20. - 10czi

Amióta be vagyunk zárva az országba, divat lett túrázni. Valóságos no go zónák alakultak ki a szabad levegőre áhítozó tömeg által megszállt kirándulóhelyeken Dobogókőtől Királyréten keresztül a Kékesig. Ilyenkor sokat ér, ha ismerünk olyan övezetet, ahol aránylag kevesen mozognak. A Gerecse déli része pont ilyen, ráadásul olyan utakat rejteget, amelyek egy kalandregényben is megállnák a helyüket.

1612463001-temp-cdcjpo-20210204-1630-1086-90-zc.jpg

A Gerecse nem túl népszerű, nem is annyira ismert magyarországi hegység. Legtöbben a tatabányai Kő-hegy fehér sziklafalát ismerik a Turul-szoborral, vagy a Nagy-Gerecse alatt végigvonuló Kéktúra-útvonalat a közkedvelt medvehagyma-lelőhelyekkel. A többi részen csak szállingóznak a túrázók, pedig látványban a fentieket bőven felülmúló helyeket is találni. A Keleti-Gerecse szirtsorozatáról már korábban született cikk, most egy kicsit délebbre megyünk: a Pes-kő magasban ásítozó sziklabarlangjához.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr6816433516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása