Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Sólyomfészek Európa legnagyobb sziklakapujában

2021. december 26. - 10czi

Csehországról mindenkinek Prága ugrik be először, pedig van jó pár érdekes, bizarr sziklatornyokkal szegélyezett túraterep is az országban. Ezek közül is az egyik legszebb a Cseh-Svájcnak nevezett vidék a német határnál, aminek ugyan nem sok köze van a svájci hegyekhez, de magas homokkőtornyokból álló sziklavárosa festői, mesebeli hangulatot ad neki. Itt áll Európa legnagyobb természetes homokkő boltíve is.

img_5296.JPG

Bár két hete még akadálytalanul utazhattunk Prágába, onnan pedig 110 kilométerre északra, az Elba és a Kamenice folyó találkozásánál fekvő kis városkába, Hřenskoba, a következő hetekben ez már nem lesz olyan egyszerű a járvány miatt. A cseh-német határnál fekvő Cseh-Svájc Nemzeti Park azonban megvár, tavasszal még a most zárva levő, folyóparti szurdok-útvonalak is megnyílnak.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr7216793206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása