Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Nevadai kanyonhangulat a nógrádi Morgó-gödörben

2021. május 23. - 10czi

Két rövid, de érdekes sziklaképződményekhez kapcsolódó túrát ajánlok ezen a hétvégén, egy fővárosit és egy vidékit. Véletlenül fedeztem fel terepfutás közben a napokban a Tábor-hegyi Kőtarajt, Óbuda sziklapáholyát: legalább olyan jó hely, mint amilyen kevesen ismerik. A másik úti cél, az amerikai Nevadát idéző kelet-nógrádi homokkő-kanyon, a Morgó-gödör viszont feltette a turistatérképre Nemti települést.

1619131692-temp-egehmo-20210423-1630-1086-90-zc.jpg

Mostanában a Margit-sziget helyett a Hármashatár-hegyre járok kocogni, így találtam rá terepfutás közben egy eldugott helyre, ami tökéletes hétvégi kiránduló célpont. Ez pedig a Tábor-hegyi Kőtaraj, amire ha rogyasztott lábbal felállsz, úgy érzed, mintha egy sztegoszaurusz hátán szörföznél Óbuda felett. Már csak ezért a sziklapáholyért érdemes lenne egy túraajánlót írni, de ha már itt vagyunk, tegyünk egy nagyobb kört, mert van miért.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr2716569406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása