Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Menedékház a Karbunkulus-torony alatt, a Zöld-tó partján

2021. augusztus 04. - 10czi

Vörös, Fehér, Zöld és Háromszög: ezek azoknak a hegyi tavaknak, tengerszemeknek a nevei, amelyeket a Magas-Tátra egyik legszebb túraútvonala fűz fel. Játszik még: a hegység leghangulatosabb hegyi menedékháza és a legkeletibb csúcs a hozzá tartozó királyi kilátással. 

1625767191-temp-hlbooc-20210708-1630-1086-90-zc.jpg

Míg régebben a teszkógazdaságos, rapid túrák voltak divatban (hajnalban ki Szlovákiába, fel a csúcsra, le a hegyről, éjfélre haza), addig ma már inkább úgy gondolom, hogy a több-, de legalább 2-3 napos túrák adják vissza leginkább a Magas-Tátra hangulatát. Ehhez pedig szükség van egy jó bázisra, amiből az egyik legjobb a Zöld-tavi menedékház. Mesebeli környezetben fekszik 1551 méter magasan fenn a hegyen a Karbunkulus-sziklatorony tövében, egy smaragdzöld színű tó partján, és több, különböző nehézségű túra kiindulópontja is lehet.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr316649146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása