Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

Félvakon az Év erdei kerékpárútjának alagútjában

2021. október 11. - 10czi

Kalandok kerékpárral és gyalog Európa legnagyobb bazaltplatóján, a Medves-fennsíkon. Sötét alagút, várromok, misztikus bazaltcsúcsok, bazaltzuhatag, fanyúl: hibrid túraajánló az ország északi zugából.

1632498739-temp-mloklp-20210924-1920-1280-90-zc.jpg

„Ne kapcsold be a lámpát, csak nézd egyenesen a fényt az alagút végén, tekerj bátran, és bízz benne, hogy nem mész neki a falnak, így a legjobb átmenni!”

- ezt a nagyszerű tanácsot kapom kísérőmtől a medvesi bringatúrán, amikor az egykori somoskői kőszállító vasút épen megmaradt alagútjának sötéten ásító szája elé érünk.

Mint később kiderült, a Nógrád megyei Somoskőújfalu–Eresztvény között húzódó erdei kerékpárút lett az Év Erdei Kerékpárútja az Országos Erdészeti Egyesület pályázatán.

Folytatás erre >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr7116717932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása