Codename: Escape Navigator

Szép kilátás!

Szép kilátás!

1600 méter magasból csobbantunk a tengerbe

2022. augusztus 25. - 10czi

Ha valaki a tenger felől nézi a Dinári-hegységhez tartozó Velebit-hegyláncot, egy kellemetlenül száraz, sziklás és meredek hegyvonulatot lát, és nyilván a legnagyobb ellenségének se kívánja, hogy odafent főjön puhára a kőkatlanokban. Csakhogy. Ugyan a sziklakulisszáktól nem látszik, a hegy csúcsgerince jobbára zöld és hűvös, ahol a tengeri szél teszi kellemessé a levegőt, és nagy élet zajlik a természetben.

Nem véletlen, hogy a Velebit-hegységet tartják a horvátok az ország legszebb túraterepének, és itt építették ki majdnem száz éve Horvátország első jelölt túraútját, a Premužić-ösvényt. Mi most az 57 kilométeres túraútvonalból egy 32 kilométeres szakaszt fedezünk fel, ami 1400-1600 méter magasan szeli át az Észak-Velebit Nemzeti Parkot, az ég és a tenger kékje között kanyarogva.
Ha inkább egy rövid videóban nézné meg a túrát, íme:

Ha folytatná a cikket, errefelé kattintson >>

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr3417916373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása